Samen lunchen, Samen ontmoeten….

Alle voorbereidingen waren gedaan, de zaal was gezellig ingedeeld, de vragenlijsten paraat , muziek startklaar en de Sint was zich aan het omkleden.

Rond 12 uur druppelen de mensen langzaam binnen en vulde de zaal zich met mensen die elkaar vonden aan de tafels. Heel voorzichtig begon de eerste kennismaking. Nadat iedereen zijn stoel gevonden had, begon de middag met een blik terug in de tijd. Oude liedjes van vroeger werden uit volle borst meegezongen in de microfoon en daarbij mocht natuurlijk het Tilburgs Volkslied niet ontbreken.

Tijdens de soep, kwamen de gesprekken aan tafel goed op gang, en zag je mensen onderwerpen vinden om een gesprek aan te kaarten. Mooi om te zien….

Dat Sinterklaas de moeite had genomen om even langs te komen was een aangename verrassing, en er werd dan ook luidkeels meegezongen met het welkomstlied. De sfeer kwam er goed in toen de quizvragen per tafel uitgedeeld werden. Het verzinnen van een tafelnaam en dan samen overleggen wat de juiste antwoorden waren dat gaf verbinding!

Er kwamen discussies op gang over de vragen over het Sint Nicolaas comité , en over de foto’s “uit de oude doos” werd driftig gesproken over dat men vroeger hiermee gewerkt had. De lijst met Tilburgse spreekwoorden en gezegdes was lastiger om te vertalen, hiervoor had men elkaar echt nodig!

Wat mooi om te zien was dat mensen contacten legde, dat er gesproken en gezongen werd, en dat we op vele momenten een lach door de zaal hoorde gaan.

Genieten van andere mensen, genieten van het gesprek.

Erachter komen dat je niet zo ver bij elkaar vandaan woont, dat het leuk is om samen af te spreken voor een kop koffie. Dat je mensen elkaar de hand ziet schudden bij het afscheid of een lieve omhelzing krijgen van de dame die deze middag naast je heeft gezeten.

We hebben met deze middag gezien dat het werkt, mensen bij elkaar brengen, onder het genot van een lunch en samen activiteiten doen. Dat mensen behoefte hebben aan andere, dat ze wel op zoek zijn naar de ander, maar net even dat “ zetje” nodig hebben om de stap uit huis te zetten.

Hopelijk hebben wij met deze middag er voor kunnen zorgen dat de stap gezet is, dat ze elkaar vaker op gaan zoeken en zo hun wereld wat groter gaat worden.

Meer nieuws

12 september 2024

HORNBACHhelpt bouwt keuken voor Stichting Centraal Sint Nicolaas Comité

Dankzij HORNBACHhelpt beschikken we nu over een geweldige keuken heeft geplaatst inclusief combi-oven en koel-vriescombinatie.
3 juli 2024

Samen lunchen, Samen ontmoeten….

Elk jaar brengt het Sint Nicolaas Comité Tilburg 500 mandjes vol leuke en lekkere dingen rond bij contactarme ouderen. Dit jaar hebben we iets speciaals toegevoegd: een uitnodiging voor een lunch!