Goede Doelen

Inrichten kinderblok Traverse dakloze opvang

Iedereen verdient een mooi Sinterklaasfeest!!!!

Het St. Nicolaas Comité Tilburg organiseert diverse evenementen en sinterklaasfeesten om die doelgroepen die niet in staat zijn dit mooie feest vieren toch te kunnen laten genieten van de mooie Sinterklaastijd.

 
Dit doen wij o.a. door het jaarlijks organiseren van een kinderfeest voor kinderen in bijzondere omstandigheden, verzorgen en persoonlijk rondbrengen van 450 mandjes voor contactarme ouderen, organiseren van een Sinterklaasmiddag voor contactarme ouderen.
Daarnaast wordt er ook ieder jaar voor een organisatie/doelgroep met weinig tot geen subsidies iets gedaan ten gunste van de doelgroep. Bv Het inrichten van een kinderruimte bij Traverse, een Judo G-groep voorzien van materialen etc..
 
GOEDE DOELEN 2016
 
Traverse dakloze opvang
Op 30 november bezocht Sint en Pieten de kinderen bij Traverse dakloze opvang. Het werd een geweldig feest. Kinderen hebben genoten van de aandacht van de Sint en de Pieten. Samen hebben ze liedjes gezongen, foto’s gemaakt en natuurlijk de geweldige nieuw ingerichte kinderruimte geopend. De blije gezichtjes maakte het allemaal waard. Na met alle kinderen en Sint de ruimte te hebben bekeken was het feest natuurlijk niet compleet als er niet voor alle kinderen een cadeautje was om fijn thuis mee te spelen. Deze geweldige actie is mogelijk gemaakt door subsidie uit het Lindeboomfonds en het Ayudafonds (bemiddeling door het Kansfonds) Maar ook Engelhart die de actie heeft gesteund door de aangekochte cadeaus, aan te vullen met bijna eens zoveel extra cadeaus. Zelfs een basketbalpaal voor in de tuin was aanwezig.

Pakje van de Sint
Het was dit jaar weer fantastisch !!!! Zoveel speelgoed werd er gedoneerd, niet alleen bij de diverse wijkcentra maar ook vele particuliere initiatieven. SUPER!!!! Mede dankzij het vele mooie speelgoed hebben we dit jaar 290 kinderen blij mogen maken. Deze kinderen hebben tijdens een huisbezoek van twee zwarte pieten een geweldig moment beleefd met als hoogtepunt een doos vol met cadeautjes ! Heerlijk om die blije gezichten te zien, en ontroerend om daarachter de gezichten van hun ouders te zien die ons zo dankbaar zijn. Het was een drukke maar heerlijke tijd en tot volgend jaar !!

Kindermiddag 2016
Op 26 november 2016 was het zover. De feestelijke middag voor de kinderen "in bijzondere omstandigheden" kon beginnen. De rode loper lag al uit bij het Midi theater. De kinderen werden als VIP ontvangen door een matroos en een kapitein en werden getrakteerd op de musical “bij sint aan boord”. Ze gingen met een blij geschminkt gezicht, een cadeau van sinterklaas en een bord vol poffertjes weer huiswaarts. Deze middag is mede mogelijk gemaakt door de Johan Stekelenburgstichting.

Ouderenmiddag 
Ouderenmiddag voor contactarme ouderen Een lange rij ouderen (net zo zenuwachtig als kinderen) staan vol ongeduld te wacht tot de deuren opengaan. Onder begeleiding van muziek zien we met hoeveel enthousiasme onze gasten de zaal binnen komen. Pieten lopen rond om alles goed georganiseerd te laten verlopen. Rollators krijgen een plekje en ook voor de rolstoelers onder onze gasten is er plaats aan een tafel. Nu iedereen binnen is, gaan we een paar leuke bingorondes spelen. Met daarnaast ook nog live muziek, een dansje, een hapje en een drankje zien we onze gasten genieten. Maar het spektakel, is natuurlijk het bezoek van onze Sint, die gezellig een bingo meedraait en onze gasten persoonlijk een hand komt geven. Na een fijne, maar vermoeiende middag sluiten we af met een lekker kopje soep en een broodje terwijl de taxi’s komen voorrijden. We hebben onze gasten zien genieten, en dan genieten wij mee!!!